vineri, 12 martie 2010

Luna noastra cea de toate noptile :)

Intotdeauna m-a fascinat, e minunata, ma face sa visez cu ochii deschisi doar stand si uitandu-ma la ea. Se vede ca sunt o creatura a noptii. Luna mea este cea din Moonlight Sonata de Beethoven (Sabina daca ma citesti poate imi confirmi sau infirmi chestioara asta citita pe net: titlul original ar fi fost Uno Quasi Fantasia si n-ar fi avut deci nicio legatura cu luna, dar ar fi fost denumita asa abia in 1865 la 38 de ani de la moartea lui Beethoven in 1827.) http://www.youtube.com/watch?v=w2cFEHM9yMw&feature=related Luna Freyei este Claire de Lune de Debussy(ii place la nebunie, evident e muzica pe care iti poti exersa veleitatile de invatacel-balerina, desi nu gasesc nicaieri daca e intr-adevar muzica de balet). http://www.youtube.com/watch?v=-LXl4y6D-QI

2 comentarii:

  1. e foarte adevarat ca a fost numita ulterior.
    Partea inai a acestee sonate e intr-o forma foarte libera, de preludiu. preludiul care e cea mai libera foema, pur sufleteasca, el are rolul de a te "introduce" in piesa urmatoare. La Debussy au devenit de sine statatoare, ca si la Skriabin, si altii, o stare de trecere prin timp si substanta:)


    Sa stii ca Gh e fascinat de luna. Se uita le ea ea minute in sir, ne pune sa-i desenam.

    Cand e luna plina, eu nu pot dormi:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Merci mult...daaa...ai dreptate mi-aduc aminte de pozele tale cu luna de la Busteni si bebeluseasca lui Gh, bag de seama ca are un intreg dictionar despre luna:))

    RăspundețiȘtergere