vineri, 23 iulie 2010

bulgaria

Am dat asa o prima cautare pentru Balcic si m-am socat sa vad poze superbe, hoteluri cochete, preturi la vedere, totul specificat in engleza, linkuri catre ce se poate vizita in zona (si ma refer la chestii istorice)...:)) adica oricum ma asteptam, dar asa diferenta discrepanta intre ce mi se ofera pentru Romania sincer nu credeam ca se poate, aveam inca pretentii.
Nimic ascuns, nimic de negociat, am si sunat si mi s-a vorbit super-profesionist, nu ca la unu dintre cica hotelurile bunute de pe litoralul romanesc: " alo, da..." de parca sunam la mama acasa :))
Pai numai daca stau rapid sa fac o prima comparatie, oferte in Olanda catre Bulgaria, am gasit de plangi :)) neaparat de incercat pe viitor, pozele care arata plaje ingrijite (ah, avem si noi, cu umbrelute si sezlonguri, dar gunoi avem si d-ala cu caru, am fost anu trecut 4 zile, deci nu vorbesc din povesti), site-uri clare, nu imbarligate si cu sunati (fara preturi sau alte preturi cand suni)...mozaicul de la Constanta, cred ca il stiti, mi-a facut rau efectiv sa ma uit la poza, la acvariu nu mai vorbesc, nici indicatii cum sa ajungi acolo nu ti se dau...va intreb cum se poate la bulgari si la noi nu?
Am fost in Bulgaria imediat dupa revolutie si am fost si la castelul reginei Maria de la Balcic, dar l-as revedea oricand, de atunci tin minte ca mi se parea alta lume (au saraci, au hoti, au lipsuri) dar turismul este minunat. Poate ca odata mi se raceste patriotismul in vene si il duc pe al meu acolo (si pe Freya) ca doar vorba aia ma sui in masina si cat fac pana la Constanta mai fac un pic si pana in Bulgaria.
Nu stiu...sa fie apropierea de Macedonia, in speta Grecia, sa fie alte influente, habar n-am.
I like it anyway!!

3 comentarii:

  1. In Bulgaria sunt nemtii in spatele organizarii turismului, eu asa stiu. Dar noi "nu ne vindem tara" nu-i asa? Cand te gandesti la locurile minunate din Ro si vezi ca nu ai cum ajunge la ele, basca unde sa te cazezi, te apuca asa putini dracii...

    Colegii mei ma intrebau la serviciu de ce Romania nu e promovata turistic, la fel cum e Bulgaria(e plin de oferte spre Bulgaria si aici) si nu am stiut ce sa le raspund...Mi-era rusine de orice raspuns as fi dat :((.

    Concediu placut! Am citit si posturile de mai sus.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mihaela intretimp am vazut niste locuri in ro, de al meu zicea ca ii vine la propriu sa le dea palme romanilor sa-i trezeasca din inertie :))(ca erau superbe si necunoscute si lasate in paragina).
    Cheile Oltetului cu pestera Polovragi, sustinuta si refacuta cat de cat de cat de speologi, oameni cu o reala pasiune, altfel iti dai seama ca indicatoru catre trebuia cautat cu lupa, intrarea in pestera era ca la inchisoare cu o usa de metal cu un lacat imens, mizerie pe drum de munte superb, bietii clopotei movi cresteau chiar si printre aceste gunoaie...ma rog, mult de povestit.

    RăspundețiȘtergere
  3. Fiul meu a fost cu cortul linga Pestera Ursilor in Muntii Apuseni( parc national!) Nu in 1975, sau 1980-85, nu: august 2010. Latrinele erau nefolosibile, treaba mare in padure...
    Cine e turistul care merge a doua oara in Romania?
    Eu de ani de zile fac concediul in Croatia, oamenii sint atit de placuti cu turistii, iar conditiile sint impecabile, preturile nu sint ridicate. Stii la ce sa te astepti.

    RăspundețiȘtergere