miercuri, 21 septembrie 2011

chewing gum in par...

Deci am vrut sa scriu "ciunga in par" cum ne sictiream unii pe altii prin copilarie, dar am zis sa fiu civilizata si sa folosesc un termen mai elevat. In loc sa fac bagajul pentru maine, stau si ard gazul pe net. Astaseara trecand eu prin cartier, la pas asa, o vreme superba de toamna, nici prea frig, nici prea rece mi-am dat seama ca nu am mai iesit de mult timp seara doar sa ma plimb, adica asa din masina, dintrun restaurant, oraselul meu pare ascuns intro cutie. Azi nu, azi mi-am plimbat privirea prin casele oamenilor, asa sunt astia aici, perdelele trase, poti sa vezi si ce mananca, daca treci in jur de 6-7, pe la 9 la cat am trecut eu inspre casa erau doar luminitele veiozelor din camerele de zi, lumea lenevea pe canapele, unii la mese cu un pahar in fata vorbeau, dragut asa, zici ca esti la spectacol, tot ce trebuie sa faci e sa mergi la pas domol prin cartier.


Dar sa revin la "ciunga" mea. Expresia asta o foloseam cand unul dintre noi, facea vreo tampenie sau nu intelegea ceva, adica la modul: bey nene ai ciunga in par, adica esti asa tantalau de ti-ai pus guma de mestecat in par, sau ai facut-o atat de lata ca nu mai iese guma aia din par decat cu foarfeca. Oricum ar fi era grav. Asa si eu azi. Mi-am pus guma in par, bine ca trezindu-ma la timp, am scos foarfeca imaginara si harst harst am taiat raul din radacina. Unu la mana ca abatandu-ma eu de la drumul initial precum Scufita Rosie prin padure, uitasem ce caut io acolo in padurea aia. Era din filmul meu? Si doi la mana este deja un secol de cand nu mai savuram efectiv o zi pe gustul meu. Eram conectata precum Matrix cu cabluri d-alea grele, sufocante si imi placea. Mai lipsea sa-mi sug degetul in pozitia fatului si gata, spalarea pe creier era completa.

Daca ati citit pana aici rebusul asta, va premiez cu dezlegarea misterului. Feisbuc, zis si masina de spalat, masina de calcat, aspiratorul si uscatorul virtual, 4 in 1 si tot asa. Cum aveam ceva de facut pe net, tac-pac rezolvam rapid si pe urma...da-i si lungeste-o la nesfarsit precum in vremurile ancestrale in care descoperisem forumurile.

Chestia e ca am prieteni reali aici, ba de cand cu amantii mei, asa le zice barbate miu la amicii mei romani care lucreaza ca ingineri taman la mine in oras, e chiar aglomerat programul as spune. Dar nu nene, zici ca imi pusesem singura perfuzia cu discutat asa in virtual, singur io :)). Pfui, noroc ca la mine e precum in legenda nodului gordian. Il vad, ma enerveaza, scot sabia si-l tai :)). Deja si Freya il stie pe Alexandru cel Mare.

Un comentariu: