vineri, 15 iunie 2012

sunt indragostita pana peste cap...

Am doua prietene, doua papusi vii, doua miracole ce vor inflori in doua femei frumoase, doua capete blondute, doua vieti ce au rasarit dintr-a mea, nu-mi apartin in totalitate, dar pe care le-am purtat in inima inca inainte de a le cunoaste. Salvati-ma va rog, caci dragostea asta ma consuma, ma innebuneste, ma obsedeaza!

Una imi deschide ferestrele sufletului ei in fiecare dimineata in culoarea copacilor, a pamantului, a cafelei, iar alta a cerului, marii si a ceramicii de Delft :). Cu fiecare sarut imi rup din dragostea asta mare si inca o fac sa creasca si mai mult. Nu mi-e strain nici un coltisor de mana, picior, burtica, obraz.

Oare exista drum mai frumos pe care sa mergi in fiecare zi decat al unei mame? Uneori obosesti chiar si la ciripitul vesel al copiilor tai, curgand ca un suvoi neintrerupt. Dar cu fiecare piatra noua vazuta in drum, curiozitatea ta creste si mai vrei sa vezi si dealul ala din departare, desi pare greu de urcat. Ai uneori mainile obosite de atata purtat corpul rotund si perfect al uni copil de 3 ani, dar pana si acolo exista o dulceata de nedescris. Vrei sa te oboseasca, vrei sa-si lipeasca obrazul de al tau si sa inchida pleoapele usor, visand acadele cat pomii si paturi cu saltele din vata de zahar.

Ma afund in apa asta calda cu miros de salcam si imi umplu ochiul cu poza asta ca o ilustratie veche. Suvite aurii pe obraji albi, maini rotunde ce leagana papusi, gene ce acopera ochiul rotund ca niste pensule de fard de obraz, papuci roz ca niste bomboane si mai ales zambetul ala perfect, fara nici un defect care iti este adresat tie, exclusiv tie, ca mama. A lor. A celor doua. Nimic pe lumea asta nu se compara cu senzatia asta si sunt da: indragostita pana peste cap! :)

2 comentarii:

  1. Cred ca inteleg despre ce vorbesti tu aici....eu am ramas inmarmurita cand gaza mea m-a pupat in cot.

    RăspundețiȘtergere
  2. Esteee?? :)
    Chiar zilele astea am stat de-am pritocit, degustat, incantat, selectand pozele cu ele din ultimele luni ... Ca grozava e indragostirea asta materna!

    RăspundețiȘtergere