joi, 12 mai 2011

nu am chef azi...

Ca in melodia respectiva...unu la mana ca ma doare urechea dreapta, sper sa nu fi facut iar otita sau mai stiu eu ce ca o iau razna. De ceva ani fac vara otita, sau nu stiu mi-au devenit urechile mai sensibile, ca mereu agat vreo d-asta. Am facut acu 2 ani in Romania, aia a fot criminala, cica venisem cu ea din Olanda. O explicatie ar fi ca urechile mele nu sunt obisnuite la vantul asta de aici, trecerile ciudate de temperatura, etc, caci dupa cum zic mai multi care au venit din diferite parti si ei au problema asta.

Doi la mana trebuie sa fac curat prin casa, aspirat, luat hainele insirate peste tot, sters praful, etc. Si nu am chef, am de lucrat cam pana pe la 3 dar dupa nu mai am nicio scuza. In fine cu hei rupul (ca asa merge la mine) o sa o fac si p-asta dar as prefera agurida :)). Stiu amice care au program de smotruiala zilnica, pe unele chiar le relaxeaza, pe mine ma enerveaza. Si cum astia au facut studiu care zice ca pe majoritatea "curatenia prin casa" ii deprima, fac parte deci din marea masa a populatiei :)).

Azi a venit vremea naspa "marca holandika" cer gri, nori multi, sta sa ploua...de aceea cred ca durerea din ureche mi se amplifica proportional cu vremea, ca daca era frumos ca ieri sigur uitam, ieri asa mi s-a intamplat. Soare mult, vant (dar ala era doar bonus) si destul de cald. Am stat si am citit despre Van Gogh, ca tot era proaspata in minte vizita de duminica cu Freya la muzeu in Amsterdam, in timp ce domnitele s-au jucat toata ziua in curte. Ca atare azi am zis ca reproducem picturile cu floarea-soarelui :)) in grup (si-asa nu mai e vremea de ieri de jucat numai pe-afara), de cum vine Freya de la scoala.

E sezonul capsunilor olandeze, salivez numai si daca imi reamintesc gustul, in fiecare zi incepand cu luni am halit cu toatele capsuni. Keira ne atentioneaza mereu sa le rupem frunzulitele...ca eu doar le spal, le arunc intr-un castron si ma asez la masuta lor mica, eu pe jos si ele pe scaune. Asteptam cu acelasi interes si ciresele de mai :)).

Un comentariu:

  1. Aha, desi la noi e soare fara sa fie toropeala de la inceputul saptamanii eu tot nu am chef.......de nimic. O sa fac ceva pentru pranz si apoi ma tarasc la job. Capsunile ca si capsunile, si astea germane, autohtone au inceput sa apara dar..........ciresului de la locul de joaca i s-au imbujorat obrajii, adica i se coc ciresele. Acu pornesc sa vad daca se intampla ceva de genul si ciresilor din livada noastra......

    RăspundețiȘtergere