joi, 30 august 2012

vine toamna...

Si iar ma reindragostesc de aer, frunze, pietrele de pe drumul meu de zi cu zi, de hainele de ploaie cu gluga ale fetelor, de cafeaua bauta in timp ce ma uit la picaturile de ploaie, de zambetul lui in timp ce stie ca este privit (eu ma trezesc mereu prima), de serile de toamna lungi cu lumanari mari aprinse pe un platou si lumina calda raspandita de ele prin camera.

Vara alerg, vara simt, vara...Toamna ma aduce in zona aia de visare, unde seara e dimineata si ziua e plina de mangaieri si carti si filme si case frumos decorate si primitoare si duminica e lenesa si plina de jocuri la masa din bucatarie sau mers prin padure sau la muzeu, sau la balet. Unde Amsterdamul devine cochet si misterios si impanzit de luminite ca niste licurici rataciti...si trece de la nebunia cruda a culorilor din vara la haina eleganta a toamnei.

Ziua e mai scurta, seara se lasa lenesa peste cartier, merii sunt incarcati de globurile lor verzi. Copiii alearga toata ziua p-afara, cu bicicleta, umplu cararile mici dintre case de desene cu creta, si-au scos corturile de prin case la locul de joaca si inventeaza sute de povesti. In curand o sa inceapa scoala :).

Toamna are ceva romantic in ea, ca o doamna frumoasa cu multe povesti de dragoste si care isi poarta rafinamentul ca pe o bijuterie de pret, chiar de ar parea demodata multora. Ei nu-i pasa, ea stie ca e frumoasa si atat! :)




Un comentariu: