miercuri, 17 august 2011

scriitori peste scriitori

Se vede ca a fost vara. Vara nu am chef de computer, desi ma mai dau pe ici pe colo pe net. Oameni suntem si curiozitatea ne omoara. Nu mai ma amuza sutele de bloguri, am cateva preferate si gata, am facut suprasaturatie. Asa sunt eu, ma dau pe net pana ma plictisesc si gata, mi-a trecut si de asta cum imi trecuse in trecut si de forumuri. Am o gasca cu care ma mai conversez dar atat. Citesc si imi dau seama ca am ajuns o societate hedonista. Poate nu e rau, dar nu ma pasioneaza. Unu la mana ca daca intr-adevar am o valoare, oricare ar fi aia, nu se umfla precum gogoasa infuriata, doar pentru ca pompez eu praf de copt in ea (aka ma laud singura).

Exista mai multe trenduri, unul e ala cu mancarea, unde te intorci, unde te uiti, numai bloguri cu mancare, sanatoasa, complicata, vegetariana, traditionala, haute cuisine, etc. Oh my God de parca tot poporul sta si cugeta la foita de salata aranjata artistic pe o farfurie unde mai troneaza o maslina si inca o gramajoara de ceva cu nume complicat, de te bagi un pic pe google si wikipedia ca sa nu mori prost. Tot e bine ca ne marim vocabularul.

Un alt trend e cu designul, de bijuterii, de toale, genti, name it. Sunt si chestii misto, dar majoritatea aia de 80% cum imi place mie sa rotunjesc sunt varza, adicatelea pe romaneste si mai civilizat, nu au nene talent. Totusi le admir ambitia de a continua cu hobbyul ala sau ce e, chit ca e doar un kitsch desavarsit. La urma urmei cate kitschuri nu vedem pe strada, unul in plus sau minus nu mai conteaza.

Ah si trendul absolut este: literatura de net. Aka Sandra Brown reloaded, cugetatori de toate felurile, suspine, lacrimi, poezie de canal, poezie de romante de prost gust, formatori de curente, opinii, o multime de scriitori de net. Imi vine din aceasta cauza sa-mi sterg blogul, ca doar si asta e o varza cu carne, bine e varza mea si asta e important. Luati mana de pe varza mea :))...Pe de alta parte, evident ca exista si o nisa mica de oameni care te delecteaza efectiv cu vorbele lor rotunde ca o paine de tara, delicate ca o floare de cires sau pur si simplu piscatoare ca un ardei iute. Dar daca citeste cineva Eminescu isi poate da seama ca atunci chiar daca nu era internetul de vina pentru literatura de duzina, tot existau nise, ziare obscure, scrisorele de amor, epistole ridicole si cenacluri de provincie cu aere de Academia Romana. Si chestia asta este in tot virtualul, indiferent de limba folosita! Numai scriitori peste scriitori ;))