miercuri, 10 octombrie 2012

vaccinuri...

Freya trebuia sa fac un rapel la 9 ani, nu am fost de acord, asta dupa indelungi cercetari pe net, in clipa in care aici in Olanda a fost o campanie a unor organizatii non-guvernamentale (cum altcumva, de la guvern stim doar ca ni se impune, bine totusi ca inca avem dreptul de a alege) ridicata in clipa in care un baiat de 9 ani a murit la o zi dupa vaccin.

Si atunci o gramada de alti parinti ai caror copii au suferit reactii adverse, care au fost finut redusi la tacere de catre medicii de familie (ce nu vor complicatii si sesizari catre organizatia guvernamentala care se ocupa cu aceste vaccinuri) si-au ridicat glasul si impreuna au spus tot ce aveau de spus.

Acum 2 zile aceasta autoritate :) a gasit 20.000 de doze de vaccin (din asta de care ar fi trebuit sa faca si Freya) contaminate, voila, voila!! Au oprit vaccinarea pentru moment, pana aduc o alta transa de vaccinuri. Hm, aici ma intreb, nu o fi si o chestiune de comisioane, hai de la noi, pentru voi, schimbam furnizorul, mai mananca si gura voastra o paine. Hilar, acum ma intreb cand vor descoperi iarasi alte doze contaminate si balarii.

Eu ma bucur, fiindca odata cu aceasta situatie de toata jena, care mi-a mirosit a ceva ciudat, inca de la povestea cu gripa mexicana, am luat hotararea, ca de-acum incolo, adio vaccinuri. Adica ale mele nu au luat in viata lor un antibiotic, nu au avut niciodata racelile si nebuniile alea de tin copiii prietenilor acasa cu saptamanile in perioadele astea de iarna, etc si sa le injectez eu cu asa fiindca...zice Cineva, o Autoritate (de doi lei, daca ma intrebati pe mine, care ne crede pe toti idioti) si care vine mai tarziu si zice: OOPS, am gresit, dar am visat eu aseara ca e totusi bine. Lasa ca erau dozele contaminate, dar jur pe firul rosu si pe Mickey Mouse ca nu se va intampla nimic. Ha, ha, ha!

Eu hotararea oricum o luasem cu mult inainte...fiindca am eu banuielile mele legate de alergia Freyei, asa ca pe fondul ei si-asa sensibil, nu aveam de gand sa i-l mai scutur nitel cu niste vaccinuri. Oricum au in sistem deja vaccinurile alea de pana la 4 ani, dar nu vor avea pentru HPV si altele de sezon, gen gripa pestelui prajit, gripa porcului zburator si altele asemanatoare.